Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite. Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite.

Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite.

Dezodorans ili antiperspirant? Pronađite pravu formulu za vaš način života, bilo da radite vežbe u teretani, želite da se ne znojite na poslu ili da zaštitite svoju omiljenu odeću.

Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite.

Razlika je jednostavnija nego što biste mislili. *Antiperspirant* je osmišljen da smanji znojenje na određenim delovima kože, najčešće ispod pazuha. S druge strane, *dezodorans * je stvoren da prikrije ili neutrališe neugodne mirise koje stvaraju bakterije koje se nakupljaju u toj oblasti. Ovih dana postoji širok dijapazon mogućnosti. Na primer, možete imati kombinaciju obe funkcije u formuli ili možete odabrati formulu koja je posebno osmišljena da zadovolji vaše lične prioritete.

Savet 1: Da biste napravili izbor, uzmite u obzir vaš način života

Ako je vaš način života sportski - na primer, često trčite ili vežbajte u teretani - verovatno ste prihvatili to da ćete se povremeno znojiti. To je pokazatelj da vredno radite! Odaberite *antiperspirant* sa mirisom cveća poput Garnier Mineral Protection 6 Floral Fresh. On dodatno deluje protiv iritacija izazvanih brijanjem i vlažnosti, i održava vašu kožu tako da vam bude prijatno čak i kada vam se mišići naprežu.

Savet 2: Da biste pouzdano ostali potpuno suvi, odaberite efikasan antiperspirant

Postoje situacije kada je glavni prioritet da ostanete suvi i izbegnete bilo kakav rizik od vlažnih mrlja. Pomislite na kancelarijske prezentacije ili razgovore; hladna spoljašnost je od suštinskog značaja. Ako je to vaš slučaj, odaberite *antiperspirant* koji je dugotrajan, kao što je Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry ili Garnier Mineral Action Control. Saznanje da ne postoje znakovi stresa u velikoj meri će vam pomoći da se osećate mirno i opušteno.

Savet 3: Da biste zaštitili vašu odeću, odaberite formulu protiv tragova na odeći

Bez obzira na to da li nosite finu tkaninu ili jednostavno ne želite da vas uznemire znaci *antiperspirant* na vašim omiljenim kratkim majicama ili majicama kratkih rukava, izbegavanje onih belih krugova ili žućkastih mrlja koji mogu pokvariti izgled vaše odeće je prioritet. Odaberite formulu protiv mrlja poput Garnier Mineral Black, White & Color kako biste i dalje koristili prednosti dugotrajne zaštite, a istovremeno zaštitili odeću od tragova, izbledelosti ili mrlja.

Savet 4: Pronađite proizvode koji su prilagođeni vašoj koži

Naravno, nema smisla imati suvu kožu sladunjavog mirisa i neuflekanu odeću ako *dezodorans* koji koristite ne odgovara vašoj koži. Ako je vaša koža osetljiva, možete potražiti formulu antiperspiranta ili dezodoransa koja vam odgovara, a istovremeno štiti od neprijatnih mirisa.

Savet 5: Učinite ono što je dobro za vas

Za većinu nas rutinsko kupanje, čišćenje i ulepšavanje nose određenu dozu udobnosti i rituala. Nema razlike u tome da li više volite *dezodorans sa kuglicom* ili *dezodorans u spreju*, dokle god formula pogađa cilj, to je isključivo stvar ličnog izbora. Slobodno odaberite ono što čini da se osećate prijatno.