first fixed slider

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 01
Skin cycling je rutina nege kože zasnovana na cikličnoj upotrebi tri vrste proizvoda: za piling kože, na bazi retinoida i za regeneraciju. Zahvaljujući tome, možete da uživate u blistavoj, glatkoj i koži podmlađenog izgleda. Pogledajte zašto dermatolozi vole ovu rutinu i kako da pravilno negujete kožu u skladu sa ovim trendom.

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 02
Piling je prvi i osnovni korak skin cyclinga. Da bi se to postiglo, primenjuju se proizvodi sa voćnim ili enzimskim kiselinama koje će doprineti uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšanju njene teksture.

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 03
Retinol, odnosno aktivni oblik vitamina A, jedan je od najjačih sastojaka protiv starenja kože koji poboljšava elastičnost kože, smanjuje vidljivost bora, hiperpigmentacije i ožiljke od akni tako što zaglađuje strukturu kože.

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 04
Ovo je vreme za obnovu hidrolipidnog sloja i hidrataciju kože. Izaberite sveobuhvatnu rutinu nege za regeneraciju i hidrataciju.  

  

GAR SKINCycling LP 1200x846 05
Jutarnja nega je dodatni korak u skin cyclingu koji dopunjuje četvorodnevni ciklus dodatnom zaštitom od UV zraka.Zašto je važno da se primenjuje?

Slobodni radikali su jedan od glavnih uzroka prevremenog starenja kože, jer izazivaju degradaciju kolagenih i elastinskih vlakana, koja čine kožu čvrstom i elastičnom, kao i razgradnju hijaluronske kiseline i lipida.

Svi tipovi kože moraju primenjivati nekomedogene formulacije i fotozaštitne emulzije i kremove; ukoliko je UV index visok svakako najpre nanositi fotozaštitni krem, dok se tokom zime može naneti hidrantna emulzija a zatim SPF, objašnjava dr sci. med. Milica Marković, dermatovenerolog.