Četiri saveta za održavanje lepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda Četiri saveta za održavanje lepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda

Četiri saveta za održavanje lepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda

Oštećena kosa koju je teško oblikovati, beživotna je i dosadna? Sledite ova četiri saveta za promenu načina nege kose i učinite da vaša kosa ponovo izgleda zdravo!

Četiri saveta za održavanje lepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda

Da li vaša kosa pokazuje znake oštećenja? Bez obzira na razlog, oštećena kosa predstavlja muku, sa rascvetalim i izlomljenim krajevima i kvari vaš izgled bez obzira na to kako je oblikujete? Srećom, postoji više načina za tretiranje, pa čak i pomoć u obnavljanju oštećene kose. Evo nekoliko najboljih saveta koje lako možete uključiti u svoju negu kose kako biste svoje umorne vlasi pretvorili u kosu zdravog izgleda, sjajnu kosu kakvu zaista zaslužujete.

1. Pojačajte negu vaše kose proizvodima sa tečnim biljnim keratinom

Najvažniji sastojak kose je keratin koji joj daje snažnu i elastičnu strukturu. Keratin se vremenom oštećuje zbog češljanja, feniranja i nedovoljne nege, pa usled toga dolazi do pojave oštećenja i lomljenja kose. Pogledajte Fructis SOS Repair liniju – proizvodi u okviru ove linije sadrže tečni biljni keratin i upravo su namenjeni obnavljanju oštećene kose.

2. Ojačajte svoju kosu negom sa uljima

Sigurno ste čuli za to kako su ulja odlična za negu vaše kože – ali ni za vašu kosu nije ništa drugačije! Čak i ako se vaša oštećena kosa brzo masti, nemojte misliti da treba izbegavati formulu obogaćenu uljem, poput Garnier linije Botanic Therapy RicinOil & Almond, koja kombinuje hranljive moći bademovog ulja sa intenzivnom hidratacijom i negujućim ricinusovim uljem. Različite vrste ulja imaju niz efekata na vašu kosu; mnoga ulja se izuzetno dobro slažu sa proteinima za kosu, neka prodiru u vlas, dok druga deluju na površini. Trik je u tome da formula bude savršeno pomešana i uravnotežena tako da rezultat bude lagana tekstura, bez osećaja masnoće.

Specijalno dizajnirana za slabu kosu sklonu lomljenju, linija Botanic Therapy RicinOil&Almond sastoji se od šampona, balzama i maske za kosu, im nudi formule za jačanje slabe kose sklone lomljenju.

3. Prednost medenog blaga za vašu kosu

Med je odavno poznat po svojim prednostima za kožu i kosu, ali košnice u sebi imaju više od samog meda. Med i pčelinji vosak, poznati po svojim hranljivim svojstvima mogu doprineti u nezi vaše kose. Kombinujući ove cenjene sastojke, Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax linija nudi proizvode za negu kose koji hrane i pomažu u obnavljanju veoma oštećene kose. Upravo jedan od proizvoda iz ove kolekcije je i 3u1 nega bez ispiranja, obogaćena medom i pčelinjim voskom, koja popunjava pukotine na vlasi, zaglađuje ispucale krajeve i umanjuje lomljenje kose do 98%.

4. Umanjite oštećenje

Kada govorimo o načinu obnove oštećene kose, najočigledniji korak je smanjivanje uzroka ovog oštećenja. To možete učiniti na više načina. Ukoliko kosu oblikujete primenom toplote, koristite proizvod za zaštitu od toplote ili probajte umesto toga da osušite kosu prirodnom putem tako što ćete naneti negu bez ispiranja i ostaviti da se kosa osuši - na ovaj način štedite vreme, a kosu od većih oštećenja! Za ovaj vid nege i zaštite kose od toplote možete pogledati Fructis SOS Repair 10in1 kremu bez ispiranja. Što se tiče bojenja, sačekajte nekoliko nedelja do sledećeg bojenja i pažljivo birajte šampon koji ćete koristiti. Isprobajte intenzivnu obnavljajuće maske poput Fructis Papaya Hair Food - kremasta maska posebno osmišljena za obnovu oštećene kose čiji će bujni tropski miris probuditi sva tvoja čula.

Dakle, oštećena kosa nije kraj sveta, samo joj treba malo dodatne nege i ljubavi. Sledite ove savete i uskoro ćete imati sjajnu, prirodno zdravu kosu za kojom žudite!