Oprostite se od lomljive i oštećene kose uz pomoć ovog rituala nege kose Oprostite se od lomljive i oštećene kose uz pomoć ovog rituala nege kose

Oprostite se od lomljive i oštećene kose uz pomoć ovog rituala nege kose

Umorni ste od beživotne, lomljive kose? Pokazaćemo vam kako uz malo hidratacije i truda možete kosi vratiti vrhunski sjaj.

Oprostite se od lomljive i oštećene kose uz pomoć ovog rituala nege kose

Kada je vaša kosa slaba, postaje krhka i sklona lomljenju, te može izgledati i davati osećaj oštećene kose. Ali dobra vest je da prateći nekoliko jednostavnih koraka za negu kose, možete se izboriti sa lomljenjem i zagladiti vaše rascvetale krajeve. U nastavku ćemo vam prikazati ritual nege kose kako biste se oprostili od kose sklone lomljenju.

Prvi korak: Operite je

Ne odgovara svaki šampon vašem tipu kose. Počnite sa šamponom i balzamom posebno osmišljenim za oživljavanje i jačanje kose sklone lomljenju. Ukoliko imate prirodno slabu kosu koja je postala vrlo lomljiva, odlučite se za šampon i balzam koji su prilagođeni vašim potrebama za negu kose. Na primer, linije kao što su Botanic Therapy RicinOil&Almond ili Botanic Therapy Honey&Beeswax mogu biti odgovarajuće za potrebe kose sklone lomljenju ili oštećene kose. Zahvaljujući specijalnoj formuli obogaćenoj ricinusovim i bademovim uljem, Botanic Therapy RicinOil&Almond šampon, može vam pomoći u intenzivnom jačanju slabe kose, sklone lomljenju. Dok Botanic Therapy Honey&Beeswax šampon, formulisan sa bogatom mešavinom meda i pčelinjeg voska, može vam pomoći u obnovi oštećene kose. Nakon pranja šamponom, nastavite sa balzamom ili maskom iz iste linije, koje će vašoj kosi pružiti dodatnu negu koja joj je potrebna. Sve to uz neodoljiv miris!

Ukoliko je vaša kosa veoma oštećena kosa, preporučujemo negu kose proizvodima iz linije Fructis SOS Repair. Posebno formulisani za obnovu upravo ovog tipa kose, pomoći će vam da svojoj kosi pružite posebnu negu koja joj je neophodna.

Drugi korak: Budite nežni prema mokroj kosi

Vaša kosa je najranjivija kada je mokra! Nakon pranja koristite češalj sa širokim zupcima da biste izbegli čupanje. Odlučite se za nežni peškir od mikro vlakana koji će upiti višak vode.

Treći korak: Koristite dodatnu negu bez ispiranja za kosu

Nege bez ispiranja pružaju dodatnu zaštitu vašoj kosi. Koristite nege bez ispiranja koje ne otežavaju vašu kosu. Fructis SOS Repair 10u1 krema bez ispiranja obnavlja, intenzivno hrani, deluje protiv oštećenja i obnavlja kosu oštećenu stilizovanjem, bojenjem ili hemijskim tretmanima.

Četvrti korak: Ohladite je

Toplota je glavni uzrok oštećenja kose. Izbegavajte upotrebu aparata koji koriste toplotu za oblikovanje kose kada god je to moguće. Ukoliko vam je potreban figaro, držite ga na najnižoj temperaturi i obavezno koristite proizvod koji će vašoj kosi pružiti zaštitu od toplote. Kada je u pitanju Fructis SOS Repair 10u1 krema bez ispiranja – ona štiti vašu kosu i od toplote do 230°C*!

*Instrumentalni test – temperatura toplotnog uređaja

Peti korak: Jednom nedeljno primenite intenzivni tretman

Naša preporuka – koristite masku za kosu bar jednom nedeljno! Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax maska učiniće kosu obnovljenom sve do vrhova. Ukoliko vam je jako lomljiva kosa, maska Botanic Therapy RicinOil&Almond intenzivno jača i hidrira vlasi kose.

Šesti korak: Držite se podalje od UV zraka

Često izlaganje sunčevim UV zracima, čak i zimi, može naneti štetu. Kako biste zaštitili kosu umotajte kosu u šešir ili maramu.

Sad kad znate šta treba raditi – recite zbogom slaboj kosi sklonoj lomljenju!