Kako koristiti balzam? Otkrijte ovo jednostavno uputstvo i vodič korak po korak Kako koristiti balzam? Otkrijte ovo jednostavno uputstvo i vodič korak po korak

Kako koristiti balzam? Otkrijte ovo jednostavno uputstvo i vodič korak po korak

Koristite ga često. Ali ne znaju svi zašto je balzam toliko važan ili kako ga pravilno koristiti. Pročitajte da biste saznali kako da unapredite ritual nege kose.

Kako koristiti balzam? Otkrijte ovo jednostavno uputstvo i vodič korak po korak

Većina ljudi zapravo nije sigurna *kako da koristi balzam* ili šta on zapravo radi. Ipak, ukoliko odvojite vreme da otkrijete čemu zapravo služi balzam za kosu i kakav uticaj mogu napraviti razne formule i sastojci, možete biti smeliji u načinu negovanja kose.

Saznajte šta je vašoj kosi potrebno od balzama
Izaberite pravu formulu za svoj tip kose
Usavršite ritual korišćenja balzama
Za najbolje rezultate umasirajte ga po dužini i krajevima

Kako koristiti balzam za svoj tip kose

Prvi korak: Otkrijte šta je potrebno vašoj kosi

Postoji balzam za svaki tip kose, tako da možete precizirati ono što tražite. Gusta, kovrdžava kosa zna biti suvlja, pa joj je potrebna dodatna hidratacija. Onima sa tankom kosom potrebna je lagana formula koja neće dodatno otežati kosu. Obojena kosa zahteva dodatnu zaštitu kako bi se održali sjaj i intenzitet boje. Onima sa veoma oštećenom kosom potrebna je formula koja će obnoviti i negovati kosu kako bi izgledala sjajno i zdravo.

Drugi korak: Izaberite balzam koji radi posao

Nakon što odredite šta je potrebno vašoj kosi, sledeći korak je da odredite koji je to balzam koji će biti pravi izbor za potrebe vaše kose. Stručno izrađena formula Fructis Hydrating Aloe Hair Food balzama osmišljena je za intenzivnu hidrataciju suve kose bez otežavanja. Ultra lagana formula Fructis Plumping Watermelon Hair Food balzama činiće vašu tanku kosu, svilenkasto glatkom, mekom i punijom. Veoma oštećena kosa zahteva intenzivnu negu, tako da ce Botanic Therapy Honey and Beeswax balzam biti savršen izbor.

Treći korak: Usavršite ritual korišćenja balzama

Zapamtite: pratite potrebe vaše kose! Nakon ispiranja šampona, možete proceniti da li je potrebno da nanosite balzam ili ne. Ako je vašoj kosi potrebno osveženje i dodatna nega, onda je nakon šampona, sledeći korak u rutini definitivno balzam. Bojena kosa, kosa tretirana presom ili suva kojoj nedostaje hidratacija – svaka zahteva jedinstvenu negu! Osluškujte svoju kosu i pružite joj odgovarajuću negu!

Četvrti korak: Nanesite balzam kao profesionalac

Kosa pri korenu se mnogo brže masti – stoga obratite pažnju da balzam nanosite po dužini i na krajeve kose. Dobro umasirajte, ostavite ga nekoliko minuta za bolji efekat, a zatim isperite.

Zašto je uopšte potrebno koristiti balzam??

Balzami nisu sjajni samo u borbi protiv zamršene kose, već su osmišljeni da pruže i druge benefite koji su potrebni vašoj kosi. Što je vaša kosa jača, to je otpornija na oštećenja u svakodnevnom životu i bolje je zaštićena od lomljenja.

Korišćenje pravog balzama na pravi način pomoći će da vaša kosa ostane meka i elastična i da izgleda sjajno.