Kako izvući ono najbolje iz rituala šamponiranja? Pet saveta za bolje pranje kose Kako izvući ono najbolje iz rituala šamponiranja? Pet saveta za bolje pranje kose

Kako izvući ono najbolje iz rituala šamponiranja? Pet saveta za bolje pranje kose

Da li uhvatite sebe kako perete kosu po automatizmu? Pogledajte ovih pet saveta za šamponiranje i vaša kosa će vam biti zahvalna - i ona će biti u top formi za oblikovanje!

Kako izvući ono najbolje iz rituala šamponiranja? Pet saveta za bolje pranje kose

Mnogi ljudi robuju navikama kada uđu pod tuš, zgrabe bilo koji šampon koji im padne pod ruku i nanesu ga na uobičajeni način. Činjenica je da postoje načini na koje možete poboljšati tehniku *šamponiranja* kako bi vaša kosa mogla ostvariti više koristi. Ovih pet *saveta za šamponiranje* pokazaće vam kako.

1. Nakvastite kosu

Nemojte samo malo nakvasiti kosu ili samo pokvasiti krajeve, potrebno je da je dobro nakvasite pre šamponiranja. Ovo može biti očigledno, ali isto tako je ovo lako prevideti, naročito kada ste u žurbi ili ako ste u režimu autopilota tokom jutarnjeg tuširanja i pranja kose. Uverite se da je kosa pravilno nakvašena i potpuno mokra kako bi šampon mogao efikasno obaviti svoj posao. Posebno je važno odabrati pravi šampon za vaš tip kose. Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond šampon sa bogatom formulom obogaćenom mešavinom ricinusovog i bademovog ulja nežno čisti vaše teme i čini kosu jačom i nahranjenom.

2. Budite nežni prema koži glave

Možda je to uticaj onih scena koje vidite u filmovima sa ženama koje trljaju glavu kad su posebno ljute, ali zaista treba biti nežan prilikom stvaranja pene *šampona*. Koncentrišite se na kožu glave i lagano utrljajte šampon vertikalnim pokretima, jer će kružno utrljavanje samo zamrsiti kosu, što će kasnije otežati njeno raščešljavanje! Nežna masaža kože glave kao deo rituala šamponiranja ne samo da pruža dobar osećaj, već pomaže u cirkulaciji kože glave što će zauzvrat pružiti izgled zdravog i negovanog skalpa.

3. Pazite se preoštrih tehnika sušenja

Jedan od najvažnijih *saveta za šamponiranje* odnosi se na ono što sledi nakon toga. I ovo se jednostavno dešava kada žurite, ali treba znati da je čest uzrok oštećenja kose preterano strastvena upotreba fena ili prese. Održavanje što niže toplote zaista pravi razliku u nezi kose i sprečavanju lomljenja kose i oštećenja sveže opranih pramenova. Blago sušenje traje samo nekoliko dragocenih jutarnjih minuta duže, a itekako se isplati. Garnier Fructis SOS Repair 10u1 krema bez ispiranja, obogaćena uljem amle i tečnim biljnim keratinom, odličan je izbor ukoliko se odlučite za upotrebu fena, jer štiti od toplote do 230 °C* i obnavlja kosu oštećenu čestim stilizovanjem, bojenjem ili hemijskim tretmanima.

*Instrumentalni test – temperatura toplotnog uređaja

4. Ukoliko ste u mogućnosti, osušite kosu na vazduhu

Kada god ste u mogućnosti, sušite kosu prirodno! Budite nežni prema svojoj kosi i koristite prilike kada možete da izbegnete korišćenje fena za kosu, da bi se kosa malo odmorila.

5. Isperite i nanesite balzam!

Obavezno temeljno isperite šampon, jer ako to ne učinite, može doći do opuštanja kose, koja će onda izgledati tanko i beživotno. Nakon nežnog pranja kose i skalpa šamponom, potreban vam je balzam za dodatnu negu. Ovaj korak je posebno važan i trebalo bi da odaberete odgovarajući balzam koji će zadovoljiti potrebe vaše kose. Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond balzam sa bogatom formulom obogaćenom mešavinom ricinusovog i bademovog ulja čini kosu jačom i nahranjenom, bez otežavanja. Za dodatan ugođaj za vašu kosu, povremeno koristite masku Botanic Therapy Ricin Oil&Almond umesto balzama da biste bili sigurni da je kosa lepo nahranjena i hidrirana.

Sa ovih pet *saveta o šamponiranju* izvući ćete najviše iz rituala pranja kose i imaćete čvrstu osnovu za dalje korake kada konačno dođete do oblikovanja!

Fotografija: iStockphoto.com/Valua Vitaly