Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Kako odabrati idealnu masku za vaš tip kose? Saznajte više o najboljim formulama za suvu, kovrdžavu ili obojenu kosu i kako najbolje zaštititi slabu kosu.

Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Prednosti maski za kosu u pogledu hidratacije, hranljivosti, pa čak i obnove kose su dobro poznate, ali da li znate kako da odaberete pravu formulu za sebe? Bez obzira da li je vaša kosa suva ili oštećena, bojena ili posvetljena, evo kako da odaberete pravu *masku za kosu* za sebe.

Dejstva formula maski za kosu mogu se podeliti u četiri kategorije:

Hidratacija
Lakše oblikovanje kose
Jačanje kose
Intenzivna nega

1. Hidrirajuća maska za kosu: najbolja za suvu kosu kojoj nedostaje hidratacija

Oni sa prirodno suvom kosom znaju da im je potrebno više hidratacije nego što to pruža balzam koji koriste svakog dana. Najbolje *maske za suvu kosu* sadrže hranljive sastojke koji neguju i hidriraju kosu od korena do vrhova. Na primer, formula Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera maske sadrži sastojke koji će intenzivno hidrirati tvoju kosu i pružiti joj osvežavajući miris koji će osetiti svi oko tebe! Obogaćena sokom aloe vere, maska sa vegan* formulom sa 98%** sastojaka prirodnog porekla namenjena je za intenzivno hidriranje i sjaj kose. Može se koristiti na 3 načina, kao maska, kao balzam ili kao nega bez ispiranja.

*Vegan formula: ne sadrži sastojke životinjskog porekla ili sporedne proizvode.
** Preostalih 2% sastojaka je potrebno kako bi se obezbedio prijatan osećaj i dobro očuvanje formule.

2. Maska za lakše oblikovanje kose: najbolja za neposlušnu, kovrdžavu ili beživotnu kosu tešku za oblikovanje

Da li imate problema da oblikujete svoje kovrdže kako želite? Da li vaša kosa tanka, neposlušna, ili teška za oblikovanje? Ovo su uobičajeni problemi različitih tipova kose, a ipak ih je jednostavno tretirati. Nanošenjem *izuzetno hranljive maske za kosu* obogaćene bogatim uljima, kao što je Garnier Fructis Hair Food Macadamia, jednom do dva puta nedeljno, vaša kosa će biti zaglađenija, meka na dodir i lakša za oblikovanje.

3. Maska za jačanje kose: najbolja za oštećenu kosu

Oštećena kosa zahteva posebnu negu, tako da pravilno odabrana maska ima posebnu ulogu u njenoj obnovi. Lomljenje kose, može da bude posledica nepravilne nege oštećene kose. Garnier je kreirao posebnu liniju za obnovu oštećene kose – Hair Food Papaya, koja je obogaćena ekstraktom papaje iz Brazila* i koja nudi kompletnu rutinu za obnavljanje oštećene kose. Formule čine do 98%** sastojaka prirodnog porekla za intenzivno obnovljenu kosu koja izgleda zdravo. Rezultat je 99% manje lomljenja kose***.

*Poreklo može da varira
**Od 96 do 98%, preostali sastojci su potrebni kako bi se obezbedio prijatan osećaj i dobro očuvanje formule.
*** Instrumentalni test nakon upotrebe šampona + balzama

4. Maska za intenzivnu negu - najbolja za suvu kosu

Ukoliko je vaša kosa suva, sjajna opcija je maska Fructis Hair Food Banana koja ima omekšavajuća i zaštitna svojstva. Lagana, kremasta formula ostavlja osećaj nahranjene i hidrirane kose. Vaša kosa je obavijena zaštitnom negom, bez osećaja težine, dajući joj zdrav i sjajan izgled. Rezultat je sjajna i meka kosa.