Bojena kosa: koja je najbolja rutina održavanje lepote da bi kosa izgledala sjajno? Bojena kosa: koja je najbolja rutina održavanje lepote da bi kosa izgledala sjajno?

Bojena kosa: koja je najbolja rutina održavanje lepote da bi kosa izgledala sjajno?

Bojenoj kosi je potrebna pomoć da ostane sjajna. Evo nekoliko stvari koje možete uključiti u ritual nege kose da bi bila sjajna, prelepa i zdravog izgleda.

Bojena kosa: koja je najbolja rutina održavanje lepote da bi kosa izgledala sjajno?

Iako je bojenje kose odličan način da promenite izgled i izrazite se, važno je zapamtiti da je *bojenoj kosi* potrebna dodatna nega da bi izgledala izvrsno. Najbolji način da vaša kosa izgleda sjajno i zdravo jeste redovan *ritual nege kose* posebno osmišljen za bojenu kosu. Pročitajte nekoliko vrhunskih saveta!

Koja boja za kosu je najbolja za vas?

Prvi korak u postupku je da se uverite da ste odabrali odgovarajuću boju za kosu. U današnje vreme je dostupna široka ponuda, uključujući mnoge boje koje koriste prirodne sastojke poput avokada ili suncokretovog ulja, koji često daju dodatne koristi! Koristite nežnu formulu bez amonijaka poput Garnier Olia, prve boje za kosu na bazi ulja, jer sastojci biljnog porekla poput suncokretovog ulja, u kombinaciji sa složenom formulom, pružaju dodatnu hranljivost kosi dok je bojite, dajući joj zaglađeniji i zdraviji izgled. Za prekrivanje sedih i postizanje zdravog izgleda uzmite formulu obogaćenu uljem, kao što je Garnier Color Naturals. Da biste zadržali sjaj kod boja za kosu poput snažne crvene višnje ili bakarne, odnosno kestenjaste nijanse, koristite formulu poput Color Sensation, koja pruža kosi negu uz intenzivne boje.

Kako pripremate kosu za bojenje?

Verovali ili ne, nega bojene kose počinje i pre bojenja! Zapravo je najbolje izbegavati pranje kose dan pre bojenja. Na taj način će kosa ostati bogata prirodnim uljima koja štite svaku dlaku, čime dobijate bolje pokrivanje sedih i završni sjaj. Kada nanesete svoju sjajnu novu boju, pokušajte da ne perete kosu naredna 2 dana - imajte na umu da kosi zapravo nije potrebno svakodnevno pranje jer se ona može savršeno brinuti o sebi nekoliko dana! Ova mala pauza učiniće da vaša boja ostane postojana sve do krajeva, a čak i najbogatije boje poput tamnocrvene ili bordo izgledaju jednako raskošno kao i kada ste obojili kosu. Ukoliko osetite potrebu za dobrim pranjem, uvek možete isprobati šampon za suvo pranje - sjajan za upijanje masnoće i davanje volumena.

Kako prati kosu nakon bojenja?

Da biste se uverili da će vaša *novoobojena kosa* zadržati sjaj, odlučite se za šampon koji sadrži sastojke poput pšeničnih klica ili ružinog ulja, koji mogu pomoći u zaštiti kose i sprečiti oksidaciju, dugo održavajući vašu boju živopisnom. Takođe možete pokušati da kosu operete hladnom ili mlakom vodom, umesto vrućom, što kosi pomaže da zadrži prirodnu masnoću. I važno je da koristite balzam posebno osmišljen za bojenu kosu, po mogućnosti onaj sa efektom protiv crvenog odsjaja.

Šta još treba uraditi u nezi bojene kose?

Bojena kosa je izloženija riziku od dehidracije nego netretirana, pa je važno da joj osigurate hranljivost. Odličan način da se to postigne je korišćenje maske za kosu jednom nedeljno. Takođe možete pokušati da utrljate ulje za kosu sve do krajeva kako bi izgledala baršunasto meko i kako biste sprečili lomljenje. Takođe, dobra ideja je da nosite kapu tokom plivanja u bazenu, jer hemikalije ponekad mogu uticati na boju kose. I na kraju, ako provodite mnogo vremena na suncu, nanesite UV sprej radi zaštite.

Ukoliko sledite ove jednostavne *savete za bojenu kosu*, iznenadićete se koliko dugo traje boja pre posezanja za priborom za bojenje kod kuće!