Kako postići lepu plavu kosu u četiri jednostavna koraka: vodič koji je lako slediti Kako postići lepu plavu kosu u četiri jednostavna koraka: vodič koji je lako slediti

Kako postići lepu plavu kosu u četiri jednostavna koraka: vodič koji je lako slediti

Ne biste ni sanjali da preskočite ritual nege kože, pa zašto bi onda bilo drugačije sa kosom? Pratite naš praktični vodič u četiri koraka za savršeno plavu kosu.

Kako postići lepu plavu kosu u četiri jednostavna koraka: vodič koji je lako slediti

Ne biste ni sanjali da preskočite ritual nege kože, a ako imate *plavu kosu*, isto bi trebalo da važi i za vašu kosu. Kada ga uspostavite, *ritual nege plave kose* postaje običaj, a vi ćete uživati u blagodetima blistavih i prelepih uvojaka koji stalno izgledaju zdravo i sjajno. Evo četiri koraka kao pomoć u nezi kose.

Koristitie proizvode za ravnomernu boju
Pružite kosi hranljivost i hidrataciju
Neutralizujte tonove nakon bojenja
Oblikujte kosu bez oštećenja

Imajte savršenu plavu kosu u četiri koraka

Prvi korak: Ujednačite boju

Kosa može izgubiti sjaj u slučaju nepravilne nege, ali na svu obojenu kosu, uključujući i *plavu kosu*, lako utiče sunce, plivanje ili temperaturne razlike tokom dana. Započnite sa bogatom kremastom formulom za bojenu kosu poput Garnier Color Sensation kao prvi korak ka neverovatnom sjaju i koristite posebne preparate za negu plave kose koji sprečavaju presijavanje žutih ili narandžastih tonova. Ljubičasti tonovi su odličan način za sprečavanje crvenog odsjaja.

Drugi korak: Pružite kosi hidrataciju, kao i koži

Baš kao i koži, tako je i vašim raskošnim plavim uvojcima potrebna svakodnevna hidriranost. Bez obzira da li ste potpuno prirodna plavuša, imate pramenove, balajaž ili ste bojena plavuša, koristite boju za kosu sa nežnim i ojačavajućim efektom poput Garnier Olia na bazi ulja ukoliko želite da postignete nekoliko nijansi svetlije. Uvek koristite proizvode iz kompleta za farbanje za oporavak i zatvaranje kutikule dlake.

Treći korak: Neutralizujte svoju nijansu

Promena u plavu boju može biti uzbudljiva, pa čak i transformišuća, pa želimo da rezultat izgleda što živopisnije, zdravije i prirodnije. Kada odaberete savršenu plavu boju koja odgovara vašem tonu kože, odvojite minut da pogledate Garnier neutralizujuće regeneratore koji će očuvati vašu nijansu tačno onako kako želite.

Četvrti korak: Oblikujte bez toplote

Važno je zaštititi kosu od toplote: kosa je slaba i može se oštetiti ako prekomerno koristite fen ili peglu, a ta oštećenja mogu biti posebno vidljiva na plavim uvojcima. Za svaki slučaj, najbolje je da ne grejete kosu prečesto ili barem koristite sprej za zaštitu od toplote pre nego što počnete. Ovo će održavati vaše krajeve zdravim, a kosu sjajnom – još će i vaša bojena kosa duže ostati blistava!

Zašto bi trebalo da koristim proizvode sa prirodnim sastojcima?

Kada birate regeneratore i ostale proizvode za negu kose, da li tražite proizvode koji sadrže prirodne sastojke? Sve više ljudi postaje svesno snage prirodnih ulja i proteina u povrću poput avokada i cvetova poput suncokreta i divlje ruže, ili čak ulja pšeničnih klica kao odličnih alata za pružanje hranljivosti bojenoj kosi. Kada se ovi sastojci vešto pomešaju u određenu formulu za plavu kosu, pružaju dodatnu hranljivost i negu, te pomažu u održavanju zdravog izgleda kose i bogatih tonova plave boje.

Naoružani ovim planom u četiri koraka, začas ćete biti na putu ste ka postizanju i održavanju savršene plave kose!