Kako da obojite kosu kod kuće: Otkrijte naše uputstvo i vodič korak po korak Kako da obojite kosu kod kuće: Otkrijte naše uputstvo i vodič korak po korak

Kako da obojite kosu kod kuće: Otkrijte naše uputstvo i vodič korak po korak

Bojenje kose kod kuće je lakše nego ikad, ali morate naučiti pravi metod da biste postigli profesionalne rezultate. Evo detaljnog vodića koji će vam pomoći da to učinite.

Kako da obojite kosu kod kuće: Otkrijte naše uputstvo i vodič korak po korak

*Bojenje kose kod kuće* nikada nije bilo lakše. Bilo da ste početnik ili stručnjak za bojenje kose, evo nekoliko saveta za lako postizanje profesionalnih rezultata.

Kratak pregled

prvi korak: Izaberite odgovarajuću boju
drugi korak: Pripremite pribor
treći korak: Bojite od korena naniže
četvrti korak: Održavajte boju

Prvi korak: Izaberite odgovarajuću boju

Pri odabiru idealne nijanse uzmite u obzir nijanse kože (hladne ili tople) i boju očiju. Hladne boje poput pepela i platinasto plavih pospešuju prirodno hladan izgled sa plavim ili ružičastim tonom. Bakarne ili zlatne nijanse obično upotpunjavaju zlatne i nijanse boje breskve kod toplog tona. Držite se blagih preparata za *bojenje kod kuće* i uverite se da ste odabrali onaj koji odgovara onome što pokušavate da postignete svojom bojom. Ukoliko želite jaku, smelu boju, uzmite Olia boju. Za pružanje hranljivosti kosi tokom bojenja, koristite Garnier Color Naturals. Za boje koje ne blede, isprobajte *Color Sensation*, koji je posebno formulisan za dugotrajnu boju.

Drugi korak: Pripremite pribor

Za uspešno bojenje pripremite sav neophodan pribor pre nego što počnete: rukavice, četkica za nanošenje, češalj, prozirni balzam za usne koji se nanosi na rub čela gde počinje kosa, stara odeća i peškir za brisanje mrlja. Za optimalne rezultate izbegavajte pranje kose dan pre *bojenja*.

Treći korak: bojite od korena naniže

Korenu je potrebno najviše vremena, pa počnite od vrha i nanosite boju četkom kroz kosu. Kosu podelite na četiri do šest delova kako bi je potpuno pokrili. Uz pomoć dva ogledala moći ćete jasno da vidite zadnji deo glave. Obavezno sledite uputstva za predloženo vreme nanošenja i nosite kapu za tuširanje kako biste sprečili kapljanje. Zatim isperite proizvod dok voda ne postane čista i nanesite regenerator za zaštitu boje.

Četvrti korak: Održavajte svoju boju

Pre nego što se odlučite za izrazito crnu ili smelu platinastu, razmislite o trudu koji je potreban za održavanje boje iz snova. Stručnjaci preporučuju da se držite unutar jedne ili dve nijanse vaše osnovne boje. Da bi vaša boja izgledala sveže, učinite preparate za zaštitu boje važnim delom svakodnevnog režima nege kose.

Zašto je potrebno da pratite sve ove korake?

*Bojenje kose kod kuće* postalo je lakše nego ikad zahvaljujući pojavi kvalitetne boje za kosu koja se lako koristi. Ali profesionalni rezultati i dalje zahtevaju profesionalne metode. Zato sledite iznad navedene savete i postignite profesionalne rezultate svaki put kada nanesete *boju za kosu kod kuće*!