Šta je test upozorenja na alergiju na boju za kosu? Uradite to sa lakoćom uz uputstvo u četiri koraka Šta je test upozorenja na alergiju na boju za kosu? Uradite to sa lakoćom uz uputstvo u četiri koraka

Šta je test upozorenja na alergiju na boju za kosu? Uradite to sa lakoćom uz uputstvo u četiri koraka

O testu upozorenja na alergiju na boju kose ne može se pregovarati kada bojite kosu kod kuće. Evo kako da ga izvedete u četiri jednostavna koraka i otkrijete alergije na boju pre nego što počnete sa bojenjem.

Šta je test upozorenja na alergiju na boju za kosu? Uradite to sa lakoćom uz uputstvo u četiri koraka

Da li je zaista potrebno uraditi *test upozorenja na alergiju na boju za kosu* svaki put kada odlučite da promenite boju kose? Da, da i opet da. Lako je odmahnuti rukom ako zamišljate sebe kao crvenokosu (po ko zna koji put), ali ovo je jedan korak u postupku bojenja koji nikada ne treba preskakati. Čak i ako godinama bojite kosu, i dalje postoji mogućnost alergijske reakcije na boju za kosu - čak i ako ste ranije koristili istu tu boju za kosu. Alergijske reakcije su retke, ali mogu biti ozbiljne - test upozorenja na alergiju pomaže u otkrivanju potencijalnih reakcija na vreme. Srećom, veoma je brz i lako ga je uraditi. Ovo su naša *uputstva za test upozorenja na alergiju na boju za kosu*:

Kratak pregled

Nanesite malu količinu boje na kožu
Sačekajte 48 sati
Proverite da li ima reakcija. Ukoliko ih nema, pristupite bojenju
Nastavite sa bojenjem kose ukoliko je test negativan

Savet 1) Za proveru osetljivosti na boju za kosu, prvo je nanesite iza uha

Ukoliko nosite minđuše, skinite ih pre nego što počnete. Sipajte malo kreme za bojenje na vatu. Pomoću vate natapkajte malu količinu iza uha, na površinu kože veličine novčića (1-2 cm² je dovoljno). Ostavite da se potpuno osuši. Zatim je ponovo nanesite na isti način, još dva ili tri puta, vodeći računa da se osuši između svakog nanošenja. Tada boju možete pažljivo zatvoriti i čuvati do stvarnog nanošenja - za 48 sati. Ne brinite: i tada će biti upotrebljiva.

Savet 2) Za proveru alergijske reakcije, ostavite boju da deluje 48 sati

Pa, koliko je potrebno da ostavite ovaj *test upozorenja na alergiju na boju za kosu* na svojoj koži? Potrebna su dva dana da biste dobili rezultate testa osetljivosti na boju za kosu. Zašto 48 sati? Da bi otkrili potencijalnu alergiju na boju za kosu, potrebno je dati vremena imunološkom sistemu da odgovori. Većina alergijskih reakcija javlja se u roku od 48 sati nakon izlaganja kože, otuda i 48-časovni interval za *test upozorenja na alergiju na boju za kosu*. 24 sata nije dovoljno vremena da se isključi reakcija, zato budite sigurni da ste ostavili da deluje onoliko koliko je naznačeno. Dok radite test, pazite da ne operete, ne pokrijete ili ne dodirnete područje nanošenja boje.

Savet 3) Da biste isključili alergijsku reakciju, potražite sledeće znakove

Nakon 48 sati, rezultati *testa upozorenja na alergiju na boju za kosu* su gotovi. Ako primetite svrab, crvenilo ili otok na mestu nanošenja, doživeli ste neuobičajenu reakciju. Ukoliko se to dogodi, nemojte nanositi proizvod na kosu.

Savet 4) Nastavite sa bojenjem kose

Ukoliko niste primetili ništa neobično na mestu testiranja na koži, onda možete bojiti kosu. Vratite se bočici sa bojom, pomešajte je i nanesite prema uputstvima, a zatim se fokusirajte na postizanje savršene boje. Zapamtite: ukoliko tokom postupka bojenja osetite neku od iznad navedenih reakcija u okviru saveta broj tri, odmah je isperite. Glavni savet: dobićete najintenzivniju, živopisnu boju sa bojom na bazi ulja poput Olie. Ili, ako je vašoj kosi potreban oporavak, potražite hranljivu Garnier Color Naturals. Uživajte u svežoj, novoj boji! Samo ne zaboravite da odvojite vreme za test upozorenja na alergiju pre sledećeg bojenja kose.