Zašto je maska za lice sa aktivnim ugljem odličan način za uklanjanje sebuma i nečistoća? Zašto je maska za lice sa aktivnim ugljem odličan način za uklanjanje sebuma i nečistoća?

Zašto je maska za lice sa aktivnim ugljem odličan način za uklanjanje sebuma i nečistoća?

Saznajte kako upotreba maske za lice sa aktivnim ugljem može pomoći u uklanjanju viška sebuma i nečistoća i pružiti izuzetno čistu i osveženu kožu.

Zašto je maska za lice sa aktivnim ugljem odličan način za uklanjanje sebuma i nečistoća?

Ugalj je veoma rasprostranjen sastojak koji se vekovima koristi širom sveta, od ćumura, preko pribora za crtanje do filtriranja vode. Ali po čemu se ovaj sastojak razlikuje od drugih i kako se može koristiti za negu kože?

Šta ugalj čini tako delotvornim?

Odgovor se može naći u njegovoj hemijskoj strukturi. Aktivni ugalj je rezultat nehemijskog procesa u kome se ugalj zagreva na vrlo visokoj temperaturi. To supstanci daje veću površinu i još veću poroznost nego ranije, što znači da mala količina aktivnog uglja može ukloniti značajnu količinu masnoća i nečistoća.

Kako ugalj deluje na kožu?

Možda se pitate kakve to veze ima sa negom lica? Da li sastojak koji se redovno koristi u bolnicama za uklanjanje toksina iz sistema može imati isti efekat na koži? Jednom rečju, da! Osnovna ideja koja se krije iza ovoga je da ugalj koji se na ovaj način tretira deluje poput magneta koji privlači i upija prljavštinu i masnoće. Dakle, umesto da samo ispere ove nečistoće, on ih zapravo upije. Neželjene materije postaju deo uglja koji se sam ispira.

Kako koristiti ugalj u svakodnevnoj nezi

Dragocena upijajuća svojstva uglja sve se više prepoznaju poslednjih godina, te je sada sastavni deo mnogobrojnih kozmetičkih preparata. S obzirom na to da efikasno deluje na *uklanjanje sebuma* (masnoća koju vaša koža prirodno proizvodi), ovaj izuzetno delotvoran sastojak može se naći u sredstvima za čišćenje lica, sredstvima za uklanjanje šminke, maskama za kosu i mnogim drugim preparatima. Kod *maski za lice od uglja*, aktivni ugalj može biti vrlo moćan deo formule za ujednačavanje tena. Za one sa masnom kožom sklonom bubuljicama, proizvodi poput Garnier Pure Active Charcoal Peel-Off tečne maske izuzetno su efikasni u borbi protiv mitisera. Ukoliko tražite proizvod sa ekstra hidratantnim svojstvima, isprobajte hidratantne papirne maske za lice od uglja i algi ili uglja i ekstrakta crnog čaja, u koje se sipaju posebni serumi za čišćenje, umirivanje i hidrataciju vaše kože za samo 15 minuta.

Ugalj se takođe može koristiti u kombinaciji sa salicilnom kiselinom, koja rastvara višak sebuma i čepove koji blokiraju pore koji mogu nastati usled ovog neprijatnog nakupljanja. Osim toga, ugalj ima antibakterijska svojstva. Odličan višenamenski proizvod koji sadrži i salicilnu kiselinu i ekstrakt borovnice je Garnier Pure Active Intensive 3 in 1 Charcoal Blackhead Mask/Wash/Scrub. Ovo je *maska za lice sa ugljem* koja može *ukloniti sebum*, pročistiti, ukloniti mrtve ćelije kože i smanjiti sjaj, a da vaša koža ne bude isušena ili zategnuta.

Ukoliko se borite sa aknama ili samo želite da koži vratite zdrav sjaj, piling sa aktivnim ugljem ili maska za guljenje (peel off maska) mogu biti rešenje na koje vaša svakodnevna nege kože čeka.